Hoofdmenu

Nieuwsbrieven

Huurdersbelangen

Agenda

Geen evenementen

Agenda archief

Geen evenementen

Logo Commissie Huurdersbelangen
Verzet tegen het huurbeleid van deze regering
blijft een belangrijk onderwerp voor de commissie Huurdersbelangen. 
In 2015 heeft de commissie haar adviesrecht over de huurverhogingsvoorstellen van Vesteda en HIG gebruikt om aan te geven dat deze inkomens afhankelijke huurverhogingen voor woningen in Nellestein niet terecht zijn en ook geen enkele bijdrage leveren aan het beoogde doel: tegen gaan van scheefwonen.
 
Veel oudere bewoners dreigen door deze voortdurende huurverhogingen, ver boven inflatie, in probleem te komen. Hun inkomen wordt al jaren lang niet meer geïndexeerd en daalt terwijl veel dingen duurder worden. Door de extreem stijgende woonlasten die nu al een paar jaar duurt blijft er heel weinig geld over om van te leven, terwijl er vaak ook nog meer zorgkosten gemaakt worden door de hogere leeftijd.

Beste mede-huurders,

Graag willen wij u informeren over de komende huurverhoging in de commerciële sector per 1 juli 2015.

Na de huurverhoging met een vast percentage door Vesteda van de afgelopen jaren is nu ook Vesteda voornemens om de huren inkomensafhankelijk te verhogen. Gelijk zoals Holland Immo Group dit al jaren toepast voor haar huurders.

De huren worden als volgt verhoogd (Als toetsing wordt het huishoudinkomen over 2013 gerekend): 

Er zijn valse brieven bezorgd in Rochdale flats in de H buurt in Zuidoost. Het lijkt alsof Rochdale een brief over afrekening servicekosten heeft verstuurd met een aanmaning te betalen. Deze brief komt niet van Rochdale, maar is een vervalsing. Niet betalen dus!

Hier een voorbeeld van de valse brief.

Mochten deze brieven ook in de Rochdale flats  in Nellestein verspreid worden,  waarschuwt u dan direct Rochdale zodat zij bewoners kunnen waarschuwen. Ziet u iemand deze brieven verspreiden, waarschuw dan ook de politie.

Het is extra lastig dat zo rond april/mei wel door Rochdale de afrekening service kosten 2014 verzonden zal worden. We houden u op de hoogte wanneer deze afrekening gecontroleerd is en verstuurd gaat worden.

Commissie Huurdersbelangen, 19 maart 2015

Pagina 1 van 8

Please publish modules in offcanvas position.